Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Записването за участие в тазгодишния фолклорен конкурс "Рожен“ започна

Снимка: Албена Безовска

Започна записването за участие в тазгодишния фолклорен конкурс "Рожен“. Събитието е част от Събора на народното творчество и животновъдство "Рожен“, който ще се проведе от 15 до 17 юли.

Фолклорният конкурс е за непрофесионални народни певци, инструменталисти, танцьори, разказвачи, певчески и танцови състави, групи за народни обичаи и обреди, оркестри и ансамбли от цялата страна. До участие се допускат и чуждестранни състави и индивидуални изпълнители на български фолклор. Над 10 000 изпълнители от всички краища на България се очакват това лято на Рожен. Заради големия интерес сцените, на които ще се изявяват самодейците, ще бъдат увеличени от четири на пет. Статутът, регламентът и заявки за участие в конкурса са публикувани на сайтовете на Община Смолян: www.smolyan.bg и сайта на Събора: www.rozhen.bg

Съборът на народното творчество и животновъдство "Рожен“ се организира от Фондация "Наследство в бъдещето“, в партньорство с община Смолян и община Чепеларе и има амбицията да се утвърди като най-мащабния форум на българския дух, традиции и фолклор. Роженският събор бе възстановен и обновен след 9-годишно прекъсване по инициатива на Фондация "Наследство в бъдещето“ и се превърна в събитие №1 за 2015 г. То бе осетено от над 350 000 души.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!